ontologi.blogg.se

Ontologi = läran om varandet utgår från varje varelses vilja att bidra till andra. I ett ontologiskt synsätt blir det intressantare att observera snarare än analysera och att fokusera sin uppmärksamhet till de antaganden som leder framåt snarare än att låta rädslor & oro leda vägen. Om detta & lite till handlar min blogg.

Att väga livskraft - hur gör du?

Kategori: Allmänt

Min höst har bara börjat och så även ett nytt kapitel i mitt liv. Jag har alltid gillat hösten men i år har den en särskilt fin roll. Jag har fått för mig att jag ska börja dela med mig av valda delar av mitt liv och mina tankar här i en blogg för att vem som helst som vill ska kunna läsa, kommentera, utveckla, rätta och ta del av det jag skriver. Varför då?

Jo, jag har en tro om att man kan vara på många olika vis. Jag vill vara det bästa av mig själv varje dag, vägen dit är inte alltid enkel. Ibland står tankarna i vägen. Jag tror att många tankar blir bättre när man skriver ner dem eller uttalar dem, då slutar de snurra runt i ett ändlöst virrvarr som inte har något mål.  Dessutom delas då tankarna med andra som kan hjälpa en att utveckla dem och förstå dem från ett annat perspektiv.

Sedan har jag en "hemlig" dröm om att skriva och att dela med mig av de erfarenheter som gjort mig till den jag är idag och av den resa som leder mig vidare. Jag hoppas att någon vill läsa och "vara" med mig i detta forum. För ontologi handlar om läran om att vara.

Igår bestämde jag mig för att göra något som jag inte gjort förut..... jag bokade in mig på två träningspass efter varandra på gymmet. Mest för att jag själv alltid intalat mig att det INTE är något för mig.  Jag har visserligen tränat periodvis i mitt liv men inte sätt mig som en "träningsmänniska" därför behövde jag vara något mer än det jag varit förrut. Det gick så klart bra! Jag varken svimmade eller gav upp istället fann jag att resten av dagen blev lika fylld av energi som den startat.  Så nu tänker jag fortsätta att "vara en träningsmänniska" inte för att jag vet var gränsen går för dig men för mig går den vid mer än 2 ggr per vecka. Själva träningen i sig är inget självändamål men jag vill må bra för att vara det bästa jag kan vara. Jag kan ju villigt erkänna att det inte skulle skada om några "extra" kilon försvann runt midjan på köpet. Jag struntar egentligen i vad det står på vågen eftersom gravitationen bara är en siffra utan innehåll.

Jag skulle hellre vilja ha en våg som mätter syfte, mental styrka, förmåga och mängden kärlek och tillit som dagen innehållit. Om man kunde sammanfatta detta till en våg för dagens livskraft så skulle det ge ett bättre mått på hur dagen varit och vad jag behöver ändra på för att må bättre och därmed göra skillnad både för mig själv och min omgivning. Så just nu funderar jag på hur jag kan mäta detta. För att bli lite mer av det jag vill vara imorgon. Har du någon idé om hur?